Onze activiteiten

Hier vind je een per Huis van het Kind een overzicht van de geplande activiteiten terug.

Online lezing: Temperamentvolle kinderen

Zo geef je het beste aan intense, gevoelige kinderen met een sterke wil!
Woensdag 12 mei 2021
20 uur
Online

Kan jouw zoon ook volledig over de rooie gaan omdat zijn Spiderman-T-shirt in de was zit? Weigert je dochter om aan tafel te komen omdat ze haar kleurplaat nog niet af heeft? Kan jouw kind volledig overstuur thuiskomen omdat de juf die dag boos tegen hem deed? Kortom, lijkt jouw kind op veel dagelijkse dingen heftiger, intenser of emotioneler te reageren? Dan is de kans groot dat jij toevallig een temperamentvol exemplaar hebt gekregen.

Aan het hebben van meer temperament zitten voor- en nadelen. Als je een temperamentvol kind goed begeleidt en ondersteunt, zullen de voordelen steeds vaker de bovenhand nemen. Dat vraagt vaak wel meer van jou als ouder dan de opvoeding van een niet-temperamentvol kind.

Tijdens deze lezing neemt Eva Bronsveld je op inspirerende wijze mee in de wereld van een temperamentvol kind. Je krijgt meer inzicht in wat er in je temperamentvolle kind omgaat, leert herkennen wat je kind meer dan gemiddeld nodig heeft en krijgt praktische tips om je kind te ondersteunen en begeleiden.